IAM Digital Agencies

Sharing is caring!

Φτιάξαμε το παρόν άρθρο κατόπιν πολλων ερωτημάτων και αποριών που είχαμε σε διάφορες επαφές μας απο ελληνικές εταιρείες και ελληνικά eshop που θέλουν να αναπτυχθούν στο εξωτερικό με βασικό κανάλι το διαδίκτυο. Πως πρέπει να αναπτυχθούν στρατηγικά; Τι ιδιαιτερότητες έχει η κατασκευή eshop  και το marketing με διεθνές focus και προσανατολισμό;

Ο κόσμος έχει αλλάξει απο τη δομή του. Και ο ρυθμός που αλλάζει και επηρεαζει τους ανθρώπους συνεχίζει να επιταχύνεται απο άκρη σε άκρη. Ο Έλληνας επιχειρηματίας, οι ελληνικές εξαγωγές καθώς και οι πωλήσεις λιανικής απο Greek E-Shops έχουν να αντιμετωπίσουν ενα πολυ ισχυρό διεθνή ανταγωνισμο. Η στροφή που έγινε τα προηγούμενα χρόνια με κύριο άξονα το διαδίκτυο για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών σε αγορές του εξωτερικού έχει αρχίσει ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΙ αλλά δέν ήταν ενας αναίμακτος αγώνας.

Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

The essence of marketing is an insight. It’s an insight about a solution to your customer’s situation, that, once they get it, changes how they think and feel about it, your solution, and why they need it – with this change in their thinking being immediate and forever. First they get the insight. Then they get the feeling. Then they take the action. Think, feel, act – in that order. Once you really nail this insight, once you get it right, it becomes what I call your NEXUS. It becomes the center of all of your thinking, marketing, planning and communication strategies.

INTERNATIONAL SEO

Τι είναι το Διεθνές SEO – International SEO και γιατί είναι σημαντικό;

Το International SEO είναι μια τεχνική διαδικασία. Είναι μια διαδικασία πολύ σημαντική για την διαδικτυακή επιτυχία στην εξαγωγή ελληνικών προιόντων στο εξωτερικό και αυτό με απλά λόγια σημαίνει οτι πρέπει οι πιθανοί πελάτες σας στο εξωτερικό να βρίσκουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας για τους κατάλληλους λόγους. Στην ουσία πρέπει να παράγετε το κατάλληλο, με κύρος περιεχόμενο, για τις κατάλληλες μηχανές αναζήτησης, για πολλές χώρες, πολλαπλές γλώσσες με τοπικές εξατομικέυσεις και ιδιαιτερότητες.

κατασκευή eshop προδιαγραφές

Μερικές απο τις βασικές τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή eshop με προσανατολισμό την εξαγωγη ελληνικων προιοντων στο εξωτερικο.

Νόμισμα: Ειδικα settings στο καλάθι αγοράς για να δέχεται τοπικά νομίσματα.

Βελτιστοποίηση ιστοσελίδας με ειδική  βελτιστοποίηση ανα χώρα με ειδική αρχιτεκτονική ιστοσελίδας για να δέχεται πολλές γλώσσες. Εδώ δεν μιλάμε για απλή μεταφραση της ιστοσελίδας σε άλλες γλώσσες αλλά για κώδικα που περιέχει στοιχεία Seo, Metadata, Encoding, Navigation και δόμηση της ιστοσελίδας ανα χώρα/γλώσσα. Εναι κάτι πολύ διαφορετικό απο το κουμπάκι γλώσσας ή μεταφραση του Google..

Ειδικό Hosting (Φιλοξενία ιστοσελίδας) και Content Delivery Network (CDN): Η χρήση υψηλών προδιαγραφών σερβερ φιλοξενίας της ιστοσελίδας σε πολλαπλά σημεία του πλανήτη θα κάνουν τη διαφορά στην ταχύτητα και στην εμπειρία χρήστη της ιστοσελίδα σας.

Special Analytics Tags: Ειδική παραμετροποίηση στα analytic’s μιας ιστοσελίδας για να βλέπετε για τις χώρες στόχους επισκέπτες, ενέργειες που κάνουν στη σελίδα σας, τι παρακολουθούν, απο που φεύγουν και απο ποιά λέξη κλειδί έρχονται.

Συντελεστές Εκτός ιστοσελίδας – Λέγεται αλλοιώς και link building και είναι ποιοτικές αναφορές προς την ιστοσελίδα απο άλλες σχετικές σελίδες. Είναι ψήφοι άλλων σελίδων προς τη σελίδα μας και αποτελούν ενα απο τους σημαντικότερους παράγοντες δημιουργία ΚΥΡΟΥΣ και BRAND.

Local Google

Πρέπει να καταλάβετε σε κάθε χώρα για ποια μηχανή αναζήτησης θα βελτιστοποιήσετε και σε ποιά τοπική του έκδοση. Η βελτιστοποίηση για το Google δεν είναι η ιδανική για όλες τις χώρες του πλανήτη. Υπάρχει και το Bing αλλά σε χώρες όπως η Κίνα θα πρέπει να βελτιστοποίησουμε στη μηχανή αναζήτησης BAIDU, στη Ρωσία, Λευκορωσία και Τουρκία τη YANDEX με τα δικά της προβλήματα και προοπτικές η καθε μια.

Εμεις για τις εταιρείες που θέλουν να κάνουν εξαγωγές, να πουλήσουν στη λιανική B2B ή B2C δημιουργήσαμε με τα χρόνια μια ειδική τεχνογνωσία και ενα πολύ ισχυρο δίκτυο, δοκιμασμένο, με επιλεκτικές συνεργασίες με εταιρείες και πρόσωπα που είναι αποδεδειγμένα ειδικοί στο digital marketing στη χώρα τους και ετσι έχουμε τη δυνατότητα να διεισδύσουμε σε τοπικές αγορές απο το διαδίκτυο με τοπικούς συνεργατες, ανθρώπους της αγοράς που μιλούν οχι μόνο τη γλώσσα αλλά ξέρουν και να καταλαβαίνουν τις πολιτισμικές διαφορές…

Πρέπει να είστε ρεαλιστές αυτή η δουλειά αποτελει μια επένδυση και είναι σημαντικό να δείτε πόσο χρόνο, χρήμα και ανθρώπινο δυναμικό θα αφιερώσετε σε κάθε διεθνή αγορά στόχο

Blogging

Είναι κάτι πολύ σημαντικό, ειδικά για το branding μιας ιστοσελίδας να επενδύσετε σε επαγγελματίες να σας γράψουν κείμενα για την εταιρεία σας, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχετε βελτιστοποιημένα με καθαρό και όμορφο λόγο, στη γλώσσα του πελάτη σας, βελτιστοποιημένα για καλύτερη αναζήτηση στις μηχανές αναζήτησης.

Email Marketing

Καμπάνιες για την συλλογή email στην αρχή και έπειτα για την αποστολή newsletters και προσφορών είναι ενα σημείο που έχει επιτυχία.

Socia Media campaigns

Υπάρχουν πολοι τρόποι να χρησιμοποιήσετε τα social media για την ανάπτυξη της εταιρείας σας στο εξωτερικό και έχουμε πολλές περιπτώσεις και case study να δείτε και να πάρετε παραδείγματα απο ελληνικές πολυεθνικές. Ειδικά το video και το animation μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές χωρες με μεγάλη επιτυχία.

Διαφημιστικά προγράμματα 

Google και Bing και Facebook προσφέρουν ισχυρά διαφημιστικά προγράμματα που είναι εξαιρετικά και αποδίδουν με σχετικά χαμηνό προυπολογισμό

ΔΙΕΘΝΕΣ SEO

Η εξαγωγή ελληνικών προιόντων στο εξωτερικό και πως μπορούμε να συνεργαστούμε.

Για πολλούς απο τους πελάτες μας δουλευουμε σε όλη την Ευρώπη και σε μερικές περιπτώσεις παγκόσμια. Το International SEO είναι ενα πολυσύνθετο θέμα και σε κάθε περίπτωση θέλει να ξεκαθαρισθεί τι μπορεί να γίνει κεντρικά απο την εταιρεία και την ιστοσελίδα για την εξαγωγη ελληνικων προιοντων, τι ανθρώπινο δυναμικό διαθέτει, προυπολογισμός για την ανάπτυξη της εταιρείας στο εξωτερικό απο το κανάλι του διαδικτύου  και τι μπορεί να γίνει απο το Δίκτυο μας. Εάν θέλετε να προχωρήσετε στην υλοποίση για μια διεθνών προδιαγραφών ιστοσελίδα eshop , για προώθηση αγροτικών προϊόντων, υπηρεσιών,  βιομηχανικά είδη, τουριστικά προιόντα που να είναι προσανατολισμένο για αγορές του εξωτερικού καλέστε μας στο 210 220 2834 για να συζητήσουμε με ειλικρίνεια μαζί σας για το τις επιλογές σας, να δείτε περιπτώσεις και παραδείγματα ανάπτυξης  με την τεχνογνωσία που διαθέτουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Sharing is caring!