IAM Digital Agencies

Κάθε βίντεο δεν είναι ίδιο. Όλα τα βιντεο δεν προορίζονται για ίδια χρήση δεν εξυπηρετούν τις ίδιες ανάγκες. Το εταιρικό σας βίντεο είναι το πρώτο σημείο που θα δει ένας επισκέπτης στην ιστοσελίδα σας.  Όπως καταλαβαίνετε δεν έχουν όλα τα εταιρικά βίντεο το ίδιο θετικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν εταιρείες που ξοδεύουν ετησίως χιλιάδες ευρώ στα εταιρικά τους βίντεο και άλλες που απλά ανεβάζουν ένα βίντεο που τράβηξαν από το κινητό τους και μοντάζ έκανε κάποια γραμματέας μέσα στην ίδια την εταιρεία.  

Αλλά σίγουρα υπάρχουν απτά επιχειρήματα γιατί ένα εταιρικό βίντεο, ένα βίντεο δηλαδή που παρουσιάζει την επιχείρηση σας σε όλο της το μεγαλείο, είναι το δυνατό σας στρατηγικό  χαρτί στο θέμα του μάρκετινγκ της επιχείρησής σας. 

Ο κόσμος αγαπάει τα βίντεο! 

Γύρω στο 70% της παγκόσμιας κυκλοφορίας στο ίντερνετ είναι βίντεο! Πάρα πολλοί άνθρωποι προτιμούν να βλέπουν ένα βίντεο που τους εξηγεί ή τους παρουσιάζει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία από το να διαβάσουν το ανάλογο κείμενο. Δίνετε στο τμήμα πωλήσεων σας αυτόματα ένα πολύ δυνατό εργαλείο που εντυπωσιάζει! 

Ποιοτικό βίντεο προσδίδει κύρος!

Χρησιμοποιώντας βίντεο για να αναδείξετε τις υπηρεσίες καταφέρνετε να κερδίσετε το ενδιαφέρον των μελλοντικών πελατών σας πολύ πιο γρήγορα από ότι ένα κείμενο ή μία απλή εικόνα. Η κίνηση, το animation, το μονταζ, η ποιότητα της εικόνας, η μουσική, η ποιότητα παραγωγής, όλα αυτα προσδίδουν κύρος στην επιχείρησή σας. το κύρος μεταφράζεται σε εμπιστοσύνη και εμπιστοσύνη μεταφράζεται σε νέους πελάτες και στη διατήρηση των υπαρχόντων πελατών σας. Μέσα σε πέντε λεπτά μπορείτε να κατακτήσετε τους νέους πελάτες σας. 

Το Google λατρεύει τα βίντεο!

Τα αγαπάει! Έχετε προσέξει ότι στις αναζητήσεις στο ίντερνετ οι πρώτες αναρτήσεις είναι πάντα κάποια βίντεο; Φανταστείτε το εταιρικό σας βίντεο ανάμεσά τους! Επίσης δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι πριν χρόνια η Google αγόρασε το Υoutube. Περισσότερο από 500 εκατομμύρια ώρες βίντεο καταναλώνονται κάθε μέρα παγκοσμίως! Σκεφτείτε το δικό σας προσεγμένο και ενδιαφέρον εταιρικό βίντεο να αναδεικνύεται μέσα από αναζητήσεις του Google!

Το μυαλό μας προτιμάει τα βίντεο!

Ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται τις οπτικές πληροφορίες 60.000 φορές πιο γρήγορα από ότι το κείμενο! Ναι δεν κάναμε ορθογραφικό λάθος! 60.000 φορές πιο γρήγορα! Και έχει κι άλλο! Το 90% των πληροφοριών που στέλνεται στον εγκέφαλό μας είναι και αυτές οπτικές! Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ένα αψεγάδιαστο εταιρικό βίντεο κυριολεκτικά κατακτά τους μελλοντικούς σας πελάτες! Που μας οδηγεί στον επόμενο λόγο γιατί ένα σωστά δομημένο εταιρικό βίντεο είναι must!

Όλα τα βίντεο δεν είναι ίδια!

Το εταιρικό σας βίντεο δεν είναι απλά ακόμη ένα Instagram ή facebook βίντεο. Σας ξαναλέμε πόση σημασία έχει ένα προσεγμένο καλής παραγωγης 5 -10 λεπτά βίντεο σε σχέση με ένα βίντεο που απλα γύρισε κάποιος με το κινητό του ή απλά έφτιαξε ένα προκάτ βίντεο μέσα από μια πλατφόρμα! Αν δεν μπορεί το προϊόν ή η υπηρεσία σας να είναι ξεχωριστά όπως το βίντεό σας γιατί να σας εμπιστευτεί ο άλλος; Κάθε βίντεο έχει διαφορετική χρήση και διαφορετικό σκοπό στη στρατηγική του μάρκετινγκ σας. Οποιαδήποτε παρεξήγηση ή παρερμηνεία οδηγεί σε δυσάρεστα αποτελέσματα και μετά δεν καταλαβαίνετε γιατί οι πωλήσεις σας είναι οι ίδιες!

Το ποιοτικό βίντεο δεν κρύβεται!  

Το εταιρικό σας βίντεο είναι η εντυπωσιακή ναυαρχίδα της ιστοσελίδας σας και το μοιράζεστε και πολύ εύκολα! Το ανεβάζετε στην ιστοσελίδα σας, στα social media, στο Youtube, στο Vimeo, στο Twitter, στο Instagram , στο  TikTok και σε όποιο άλλο μέσο θέλετε! Αν δε το βίντεο σας είναι άξιο λόγου τότε το μοιραζονται και άλλοι άνθρωποι στα δικά τους μέσα κοινωνικης δικτύωσης. Είναι πολλές φορές που κάποια εταιρικά βίντεο γίνονται viral. Π.χ. εταιρείες τεχνολογίας, λογισμικού, αυτοκινητοβιομηχανίες, επώνυμα brand ρολογιών κ.α. έχουν επενδύσει χιλιάδες ευρώ για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους γιατί ξέρουν ότι θα τους φέρουν πολύ μεγάλο κέρδος και ταυτόχρονα brand loyalty. 

Βίντεο = Conversions

Το εταιρικό σας βίντεο θα αλλάξει το conversion σας προς το καλύτερο! Έχει βρεθεί σε έρευνες ότι 85% των επισκεπτών της σελίδας σας θα σας προτιμήσουν αφού θα έχουν δει το βίντεο σας! Σκεφτείτε ένα μέτριο ή κακό εταιρικό βίντεο πόσο κόσμο σας κάνει να χάσετε! Και όσοι από εσάς δεν έχετε καθόλου εταιρικό βίντεο σκεφτείτε το. Είναι κρίμα να χάνετε την ευκαιρια να αναδειχθείτε και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας. Αρκεί να έχετε το σωστό βίντεο για την εταιρεία σας!

Ρωτήστε μας πώς μπορούμε να βοηθήσουμε και εσάς να αποκτήσετε ένα σωστό εταιρικό βίντεο!

Μία Απάντηση