IAM Digital Agencies

Η σελίδα “Σχετικα με εμας” είναι μια από τις βασικότερες σελίδες του ιστοχώρου σας. Στατιστικές δείχνουν ότι σχεδόν όλοι οι καινούριοι επισκέπτες θα την επισκεφτούν.

Το να γραφτεί και να δημιουργηθεί μια τέλεια σελίδα που να υπηρετεί το σκοπό της είναι αρκετά δύσκολο. Υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες που πρέπει να συμβάλλουν για να δημιουργηθεί: κειμενογράφος, web designer, φωτογράφος και φυσικά marketer. Ο ενορχηστρωτής όμως όλων αυτών και αυτός που γνωρίζει την εταιρεία του ή τον εαυτό του καλύτερα είστε εσείς. Κανένας κειμενογράφος δεν έχει νόημα να εφεύρει ένα κείμενο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, κανένας webdesigner δεν μπορεί να βελτιώσει αυτό το κείμενο χωρίς να τον καθοδηγήσετε ποια δυνατά σας σημεία θέλετε να τονιστούν, ακόμα και ο φωτογράφος χρειάζεται καθοδήγηση στο ποια σημεία είναι καλύτερο να φωτογραφίσει ή για το αν υπάρχουν σημεία που θα πρέπει να προσέξει περισσότερο και τέλος ο marketer μόνο μετά από συζήτηση μαζί σας και εκτεταμένη μελέτη της αγοράς σας ξέρει ποια σημεία θα αλλάξουν και θα προστεθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αν εσείς δεν εμπλακείτε ενεργά ή δεν δώσετε τα πρώτα στοιχεία είναι σίγουρο ότι δεν θα έχετε ένα αποτέλεσμα που να σας ικανοποιεί για την σχετικα με εμας σελίδα.

Κατανοώ και ακούω πολύ συχνά ότι δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για κάτι τέτοιο, με μια πιο προσεκτική συζήτηση όμως και προσοχή, όλες οι απορίες λύνονται πολύ πιο γρήγορα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Υπάρχουν μερικοί κανόνες που σας βγάζουν από την πολύ δουλειά και την δύσκολη θέση ώστε να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Κανόνες δημιουργίας σελίδας About Us:

  • Καταρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η σελίδα αυτή δεν είναι σελίδα καλωσορίσματος. Εδώ σας δίνεται μια μοναδική ευκαιρία να απευθυνθείτε άμεσα στους επισκέπτες σας με σκοπό να κερδίσετε την προσοχή τους και να τους πείσετε ότι είστε αυτό που ψάχνουν. Π.χ. σε site που απευθύνονται κυρίως σε B2B θα προβάλετε περισσότερο το μέγεθος της εταιρείας , τις παλαιότερες συνεργασίες σας και το καλό σας όνομα στο χώρο, σε B2C sites θα προβάλετε περισσότερο τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες, το προσωπικό στοιχείο , τις εγκαταστάσεις ή τα καταστήματα και τις πιθανές πιστοποιήσεις που υπάρχουν.
  • Μην απαριθμείται μόνο στοιχεία και αριθμούς, δώστε μια πιο προσωπική νότα με ιστορίες και καταστάσεις. Μιλήστε για εσάς και την εταιρεία σας.
  • Αναφερθείτε στις δικές σας αξίες και ιδανικά. Πολύ πελάτες μας τα θεωρούν κοινότυπα ή δεδομένα αλλά πιστέψτε με κάθε άλλο παρά… Αυτό ακριβώς περιμένουν να διαβάσουν στην σελίδα σχετικα με εμας.
  • Μην αποφύγετε να προσθέσετε προσωπικές φωτογραφίες του εαυτού σας των εγκαταστάσεων ή του προσωπικού. Ξεχάστε τις έτοιμες καλοστημένες φωτογραφίες με πρόσωπα που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Η επαγγελματική φωτογράφηση του χώρου, των εγκαταστάσεων, δική σας ή του προσωπικού εμπνέουν εμπιστοσύνη και ανεβάζουν στα ύψη την αξιοπιστία της εταιρείας. Δείχνουν ότι επενδύετε στην εικόνα και στο πρόσωπο της εταιρείας σας. Μην ξεχνάτε ότι οι επισκέπτες σας δεν σας κρίνουν για την εμφάνισή σας θέλουν να δουν ποιον πρέπει να εμπιστευτούν με ποιον θα μιλήσουν.
  • Πείτε την ιστορία σας. Η αντοχή στο χρόνο είναι κάτι που δεν έχουν όλοι. Αν το έχετε προβάλετε το. Όσο ποιο πολλά χρόνια τόσο μεγαλύτερη αναφορά, και με φωτογραφίες αν γίνεται. Αυτό δείχνει εμπειρία, εξέλιξη, δυνατότητα να ανταποκριθείτε σε απαιτητικές δουλειές και συνεργασίες.
  • Αναφέρετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Προσθέστε link προς αυτά. Βοηθήστε τον επισκέπτη να πλοηγηθεί στον ιστοχώρο σας να βρει εύκολα αυτό που θέλει από όπου και αν είναι. Ο ιστοχώρος είναι μια εμπειρία δεν είναι όπως τα περιοδικά και τις brochures που πρέπει να τελειώσει μια σελίδα για να πάμε στην επόμενη, πάμε μπρος πίσω και ανάμεσα όποτε και όπως θέλουμε χωρίς να χανόμαστε.
  • Τονίστε σε ποιες ανάγκες των πελατών σας μπορείτε να ανταποκριθείτε. Μιλήστε τους απευθείας για αυτό που τους ενδιαφέρει. Αυτό δείχνει ότι γνωρίζετε την αγορά και μπορείτε να ανταποκριθείτε με αποτελεσματικότητα.
  • Προσθέστε κάπου στοιχεία επικοινωνίας έστω και αν είναι στο footer. Είναι κρίμα να θέλει κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας και να τον βάζετε να ψάξει για το πως.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να έχουμε στήσει εξ αρχής μια γενική κατεύθυνση της εικόνας μας γενικά. Δεν έχει νόημα να προβάλουμε στην πρώτη μας σελίδα ή στο LinkedIn μας καινοτομία και στη σελίδα About Us να μιλάμε κυρίως για παράδοση και ποιότητα. Γενικότερα μια καλή ομάδα και ένα εμπεριστατωμένο και καλό πλάνο marketing θα σας καθοδηγήσει προς την σωστή κατεύθυνση.