IAM Digital Agencies

Sharing is caring!

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας για ενα εστιατόριο,η δημιουργία ενός ψηφιακού εστιατόριου, είναι πάντοτε μια πρόκληση για μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων.  Η ιστοσελίδα εστιατορίου εμπεριέχει πάντοτε ενα ρίσκο σύνθεσης. Πρέπει να συνδιαστούν αρμονικά μυρωδιές, ατμόσφαιρα, αισθήσεις, γεύση, οσφρηση, κρασί και φιλικές συζητήσεις. Δεν είναι κάτι τόσο εύκολο…

Φωτογραφία | ιστοσελίδα εστιατορίου

Το να προσλάβετε ενα φωτογράφο να τραβήξει κάποιες φωτογραφίες του μενού και του χώρου με ειδικό φωτισμό δεν αποτελεί σπατάλη αλλά επένδυση, Στο διαδίκτυο ο επισκέπτης της ιστοσελίδας δεν γεύεται, δεν μυρίζει , δεν ακούει αλλά βλέπει και αισθάνεται . Εαν νομίζετε οτι είναι ευκολο να τραβήξετε φωτογραφίες θα καταλάβετε πολύ γρήγορα εκ του αποτελέσματος οτι δεν είναι κάτι τόσο απλό. Δεν είναι μόνο θέμα θέμα καλής κάμερας αλλά φωτισμού και τεχνικής και λεπτομέρειας

Η διαφορά σε ποιότητα είναι εμφανής στις δύο φωτογραφίες, εμείς στην ομάδα μας έχουμε επαγγελματία φωτογράφο για καλύτερα αποτελέσματα σε μια ιστοσελίδα εστιατορίου.

Δημιουργία ατμόσφαιρας | ιστοσελίδα εστιατορίου

Το καλό φαγητό δεν είναι απαραίτητα και η βασική προυπόθεση για να έρθει κάποιος στο χώρο σας. Ο καθένας μπορεί να φάει κάπου μια εκπληκτική μπριζόλα στα κάρβουνα η ενα hamburger είναι κάτι που μπορεί να το βρεί και αλλού αλλά σίγουρα θέλει να φάει μια καλή μπριζόλα η ενα Berger σε ενα εκπληκτικό μέρος. Σκεφτείτε απλά , σαν κάποιος που έρχεται πρωτη φορά στο χώρο σας, μέσω της ιστοσελίδας, πως θα δημιουργούσατε ατμοσφαιρα για να σας επισκεφθεί και απο κοντά.  Εικόνες απο το εστιατόριο με πελάτες για να καταλάβουν και να αισθανθούν το μέρος καθώς επίσης και να ξέρουν τι θα φορέσουν…

ΥΦΗ | ΧΡΩΜΑΤΑ ιστοσελίδα εστιατορίου

ιστοσελίδα εστιατορίου
Το περίφημο εστιατοριο της Οκιναουα | Φανταστείτε μια ιστοσελίδα εστιατοριου που να μην δείχνει εξωτερικα το εστιατοριο!

Τα χρώματα δίνουν τον Τόνο και εντείνουν την εμπειρία του επισκέπτη της ιστοσελίδας σας. Μια ιστοσελίδα εστιατορίου πρέπει να έχει ενα touch and feel που να είναι αρμονικό και σε συνδιασμό με το πραγματικό μέρος που θα επισκεφθεί ο επισκέπτης . Εαν ανακαινίσετε το μαγαζι σας καλος είναι και ο επανασχεδιασμός της ιστοσέλίδας.

ΜΕΝΟΥ | ιστοσελίδα εστιατορίου

Παρακολουθώντας πολλές φορές τον κλάδο και πηγαίνωντας συχνά σε εστιατόρια και ταβερνες το πρώτο πράγμα που κάνω συνηθως οταν καθομαι είναι να πάρω το μενού και να το διαβάσω. Το ιδιο πρέπει να γίνει για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας αλλά με μια πολύ σημαντική διαφορά και πιστέψτε με είναι  πολύ σημαντική. Μας το έχουν πει σαν εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων και μας ευχαριστούν γιαυτό, μην απλά βάλετε ενα PDF με το μενου σας ( αυτό σημαίνει ΟΧΙ) όπως το έδωσε ο γραφίστας και τελειώσετε και αυτή την κουραστική σελίδα του ιστοχώρου σας. Είναι τεμπελιά και σοβαρό λάθος. Πρέπει να δημιουργήσετε και ενα κατάλογο web με τα πιάτα σας. Γιατί;

Γιατί δεν παρουσιάζεται ενα μενού με αυτό τον τρόπο στους ψηφιακόυς σας επισκέπτες. Είναι δυσχρηστός ο τρόπος αφου πολλές φορές υπάρχει ενα κακό σκανάρισμα , πρέπει να κάνει zoom για να δεί το μενου, πρέπει να περιμένει να το κατεβάσει, δεν ξέρετε αν το βλέπει καλά με το pdf viewer του και πολλά πολλά αλλα. Είναι ΟΛΟΤΕΛΑ ΛΑΘΟΣ.

Βασικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσει μια ποιοτική  ιστοσελίδα εστιατορίου στον επισκέπτη

  • Που είναι το εστιατόριο ; ( χάρτης και που βρίσκεται κοντά στα Μεσα Μαζικής Συγκοινωνίας)
  • Τηλέφωνο να είναι εύδιακριτο  παντού στην σελίδα
  • Ατμόσφαιρα ( βιντεο και γραφικά, φωτογραφίες, μια ωραία φωτο του σεφ στην κουζίνα ετοιμάζοντας το φαγητό )
  • Πόσο κοστίζει | Οι τιμές πρέπει να υπάρχουν οπωσδήποτε στην ιστοσελίδα)
  • Ειδος κουζίνας εστιατόριου ( ταβέρνα, Japanese, κινεζικο, ευρωπαική, ελληνική)
  • Βραβεία / Δημοσιεύσεις που υπάρχουν για το εστιατόριο
  • Φιλικό και ευχάριστο περιεχόμενο ( κείμενα ιστοσελίδας, εαν δεν μπορείτε να γράψετε καλά εμπιστεύτείτε κάποιον να σας γράψει κείμενα , η διαφορά θα είναι τεράστια)

Μην ξεχνάτε οτι ο μέσος επισκέπτης στο διαδίκτυο μιας ιστοσελίδας έχει 6 δευτερόλεπτα να αποφασίσει εαν θα παραμείνει σε ενα ιστότοπο η οχι. 6 μόλις δευτερόλεπτα. Αυτά τα 6 δευτερόλεπτα σημαίνουν χρήματα για εσας και θα πρέπει να δείτε την ιστοσελίδα εστιατόριου σας σαν online επιχείρηση. Καλέστε μας η στείλτε μας email εαν θέλετε μια  Οχι Κονσερβα σαν τις περισσότερες , ιστοσελίδα του εστιατορίου σας αλλά ενα ωραίο brand στο internet.

Τα Social Media και η ιστοσελίδα ρεστοραν

Το χτίσιμο ενος online brand ειδικά για τις εταιρείες μαζικής εστίασης ( καφέ /ρεστοραν) και η δημιουργία θαμώνων και κοινότητας πρέπει να περιλαμβάνει και τα social media.

  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKED IN

είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε σιγά σιγα και να χτίσετε μια κοινότητα και να μοιράζεστε απόψεις, ιδέες, προσφορές, κουπόνια και δωρα με τον κόσμο που συμπαθεί εσάς και το μαγαζί σας. Η καθημερινή ενασχόληση με τα social media και το blog σας είναι προυπόθεση πια για να ψιθυρίζεται, να γίνεται share, like , stumbled το ονομα του εστιατορίου σας και η ιστοσελίδα εστιατορίου να είναι viral στο διαδίκτυο. Είναι μια πηγή νέων επισκεπτών, ανανεώσης πελατολογίου αλλά κυρίως θα έχετε ενα πολύ καλό feedback για το τι αρέσει και τι οχι στο εστιατόριο σας. Εαν δεν έχετε το χρόνο ή την τεχνογνωσία ή τους ειδικούς μπορείτε να μας καλέσετε ενα τηλέφωνο στο 210 220 2834 για να κάνουμε μια πρόταση . Εχουμε δημιουργήσει πάνω απο 10+ ιστοσελίδες εστιατοριών στην Ελλάδα.

Sharing is caring!