IAM Digital Agencies

Sharing is caring!

Πιάσε ένα πεντάλεπτο βίντεο! 

Δεν πάει ακριβώς έτσι! Για την ακρίβεια αλίμονο αν οι τιμές των βίντεό σας πηγαίναν με το κιλό! Η ποιότητα, το σενάριο, η μουσική, η διάρκεια, το voice over, τα εφέ και πόσοι άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο για την αξία ενός βίντεο. Οι εταιρείες παραγωγής και τα marketing agencies δεν είναι μανάβικα!

Γιατί όμως;  Άλλα προϊόντα τα αγοράζετε με βάση καθαρά τον πόσο χρόνο κάνει κάποιος να κάνει κάτι. Ένα βίντεο 10 λεπτών μπορεί να κοστίζει 500 ευρώ και ένα βίντεο 5 λεπτών να κοστίζει 50.000! Ακόμη και στον κινηματογράφο συμβαίνει αυτό! Υπάρχουν π.χ. Παραγωγές του Άμλετ εκατοντάδες χιλιάδων δολαρίων και το Άμλετ του Μελ Γκίμπσον (ναι, το έκανε και αυτό!) με budget 10,5 εκατομμυρίων δολαρίων! Ο Σαιξπήρ το ίδιο έργο έγραψε! Πώς γίνεται αυτό, μας ρωτάτε! Αφήστε λοιπόν τις σακούλες με τα ψώνια από τον μανάβη στην κουζίνα, ή όπου άλλου αφήνετε την μαναβική σας και ας ρίξουμε μια ματιά στο πόσο κοστίζει ένα βίντεο και  γιατί δεν είναι το ίδιο με τα καρπούζια!

Το βίντεο δεν πάει με το κιλό!

Η διάρκεια είναι μόνο ένας από τους παράγοντες ενός βίντεο. Πολύ απλό παράδειγμα , φανταστείτε ένα βίντεο 30 sec που να πρωταγωνιστεί ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και σας διαφημίζει και ένα βίντεο μίας ώρας  που πρωταγωνιστεί ένας φίλος σας, που μόνο εσείς τον ξέρετε και  σας διαφημίζει. Αυτόματα πιστεύουμε καταλαβαίνετε τη διαφορά κόστους. 

Ακόμη πιο απλό, συγκρίνετε ένα βίντεο που το τραβήξατε με το κινητό σας και ένα βίντεο που το γύρισε κινηματογραφικό συνεργείο τεσσάρων ατόμων με επαγγελματικό εξοπλισμό και άριστες τεχνικές δεξιότητες. Άλλο το βίντεο με 0 ευρώ budget άλλο το βίντεο 3.000 ευρώ budget.

Το βίντεο είναι άλλο φρούτο!

Το βίντεο δεν είναι αφίσα, δεν είναι καταχώρηση, δεν είναι αγγελία, δεν είναι πόστερ στον τοίχο. Το σωστό βίντεο έχει δημιουργηθεί από επαγγελματίες για να καταφέρετε να διαφημίσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το προϊόν σας ή την υπηρεσία σας. Οι επαγγελματίες αυτοί βάζουν όλοι από ένα κομματάκι για να δημιουργηθεί το τελικό αποτέλεσμα. Σενάριο, φωτογραφία, σκηνοθεσία, μοντάζ, μουσική επένδυση, ηθοποιοί, τελική επεξεργασία, ένα σωστό βίντεο είναι μια κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους. 

Άλλες ταινίες τις βλέπεις και σκέφτεσαι τι πατάτα και άλλες τις βλέπεις και θες κι άλλο. Εσείς τι ταινία θα θέλατε να αντιπροσωπεύει το brand σας; 

Το βίντεο δε χρεώνεται ανάλογα με το πόσες μέρες θέλει για να γυριστεί. Μπορεί να χρειάζεται μια μέρα γυρίσματα και για τα εφέ και την τελική επεξεργασία ένα μηνά σε στούντιο. 

Μα αφού η βιντεοσκόπηση ενός γάμου κοστίζει 1.000 ευρώ. Ε και; Θέλετε το βίντεο σας να μοιάζει με βίντεο γάμου; Έχουν την ίδια χρήση; 

Αυτοκίνητο είναι ένα φορτηγό, αυτοκίνητο είναι και ένα διθέσιο σπορ. Δεν είναι τυχαίο που έχουν διαφορετική γκάμα τιμών και διαφορετικούς αγοραστές. Δεν είναι όλα βίντεο όπως ξανάπαμε για την ίδια χρήση. 

Το βίντεο δεν είναι απλά μια καλή ιδέα

Καλές ιδέες μπορεί να έχει πολύς κόσμος. Το σενάριο όμως και η παραγωγή αυτής της ιδέας είναι αυτό που θα εξυψώσει ένα βίντεο και την ποιότητά του. Και πάλι ένας επαγγελματίας σκηνοθέτης θα καταφέρει πολλά περισσότερα από ότι ένας  υπάλληλος σας που έχει τραβήξει με το κινητό του το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη. 

Μα το κόστος είναι μεγαλύτερο από ότι νομίζαμε! Είναι;

Αν αισθάνεστε έτσι αναλογιστείτε το κόστος ενός κακού βίντεο που δε θα είναι ικανό να επικοινωνήσει αυτό που θέλετε. Η μεγαλύτερη χαρά των ανταγωνιστών σας είναι τα λάθη σας. Αντίθετα μπορείτε να τους κάνετε ακόμη και να σας ζηλέψουν. Καταλαβαίνουμε ότι οι αληθινοί επαγγελματίες δεν βλέπουν με αυτόν τον τρόπο τα πράγματα. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι είναι εξτρά μπόνους όταν ο ανταγωνισμός τους ζηλεύει για το άρτιο και καταπληκτικό βίντεο τους!

Το βίντεο δε σερβίρεται με μενού! Ή σερβίρεται;

Μα δε μας είπατε τίποτα για τις τιμές, μας λέτε! ΟΚ! Ας το κάνουμε ακόμη πιο απλό!

Κακό βίντεο, βίντεο που φτιάχνετε μονοί σας μέσα στην εταιρία σας με την κάμερα του Θανάση, του συνεργάτη από το εμπορικό τμήμα, κόστος 0 έως 0 ευρώ. Με γεια σας και καλή σας τύχη!

ΟΚ βίντεο, με δικό σας σενάριο, δική σας ιδέα, έτοιμο stock footage,  επαγγελματικό μοντάζ, μουσική, κόστος από 450 ευρώ έως 900 ευρώ. 

Μέτριο βίντεο, με δικό σας σενάριο, δική σας ιδέα, επαγγελματία videographer, επαγγελματικό μοντάζ, μουσική, ηθοποιό για voice over κόστος από 1.100 έως 1.600 ευρώ.

Καλό βίντεο, σενάριο από επαγγελματία, ιδέα που εγκρίνατε από επαγγελματία,  επαγγελματία videographer, επαγγελματικό μοντάζ, μουσική, ηθοποιό για voice over, κόστος από 1.500 έως 2.000 ευρώ.

Πολύ καλό βίντεο,  σενάριο από επαγγελματία, ιδέα που εγκρίνατε από επαγγελματία,  επαγγελματικό συνεργείο παραγωγής,επαγγελματικό μοντάζ, μουσική, ηθοποιό για voice over κόστος από 2.000 έως 5.000 ευρώ.

Σούπερ βίντεο,  σενάριο από επαγγελματία, ιδέα που εγκρίνατε από επαγγελματία,  επαγγελματικό συνεργείο παραγωγής, επαγγελματικό μοντάζ, μουσική, ηθοποιό celebrity γαι voice over κόστος από 3.500 έως 7.000 ευρώ.

Βίντεο τόσο καλό που δεν πιστεύουν ότι είναι το δικό σας,  σενάριο από επαγγελματία, ιδέα που εγκρίνατε από επαγγελματία,  επαγγελματικό συνεργείο παραγωγής, σκηνοθέτης κινηματογράφου, υπεύθυνος φωτογραφίας κινηματογράφου, γυρίσματα σε στούντιο και σε άλλα μέρη επιλογής σας και έγκρισής σας, επαγγελματικό μοντάζ, μουσική, ηθοποιό celebrity για voice over, κόστος από 8.000 έως 35.000 ευρώ.

Βίντεο τόσο κάλο που δεν πιστεύετε ούτε εσείς που το είδατε να πραγματοποιείται  ότι είναι το δικό σας, σενάριο από επαγγελματία, ιδέα που εγκρίνατε από επαγγελματία,  επαγγελματικό συνεργείο παραγωγής, σκηνοθέτης κινηματογράφου, διευθυντής φωτογραφίας κινηματογράφου, σύνθετης για την μοναδική μουσική του βίντεο, γυρίσματα σε στούντιο και σε άλλα μέρη επιλογής σας και έγκρισής σας, επαγγελματικό μοντάζ, 2 ή 3 επώνυμοι ηθοποιοί celebrity,  voice over από γνωστούς ηθοποιούς, κόστος απο 35.000 έως 120.000 ευρώ.

Αλλά αρκετά με εμάς! Εσείς τι είδους βίντεο χρειάζεστε! Μήπως να το συζητήσουμε; and…. action! όπως λένε οι σκηνοθέτες!

Sharing is caring!