IAM Digital Agencies

Ο Σχεδιασμός Eshop και τι μπορεί να πάει στραβά

Δεν μπορείς να πουλήσεις τίποτε σε αυτόν που έφυγε απο το μαγαζί

Σχεδιασμός Eshop- Γιατί Φεύγουν οι επισκέπτε
Σχεδιασμός Eshop- Γιατί Φεύγουν οι επισκέπτες

Ανάλυση της παρούσης εικόνας με τους βασικούς λόγους που φεύγουν απο ενα Eshop

  • Αναζήτηση Προϊόντος : Εαν δεν το βρούν, είναι δύσκολο να το βρούν η ψάχνουν πολύ  ώρα να βρούν κάτι τότε το επόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα είναι απλά ενα κλικ μακρυά..
  • Πληροφορίες Προϊόντος: Ναι το έχω δει ξανά και ξανά και στους πελάτες μας 

Λέμε συνεχώς πόσο σημαντικό είναι η σωστή πληροφορία στη σελίδα προϊόντος και ή μελέτη το αποδεικνύει αυτό. Το ίδιο είναι παπούτσι κόκκινου χρώματος, δέρμα 126 ευρώ και το ίδιο είναι Παπούτσι Ιταλικό, σε πολύ μαλακό δέρμα με αντιολισθητικό πάτο, βαθύ κόκκινο χρώμα που μόνο να μπορούσατε να το δοκιμάσατε θα το αγοράζατε αμέσως..

  • Προσθήκη στο καλάθι:  Να είναι ευκολο στη χρήση, απλό και λειτουργικό που να ξεκαθαρίζει στον επισκέπτη την ενέργεια που μόλις έκανε και να μην υπάρχουν τεχνικά, κώδικα προβλήματα.
  • Ταμείο: Έίναι γνωστό το φαινόμενο των back thought που έχει κάποιος επισκέπτης την ώρα πληρωμής, στο Ταμείο. Έκανα σωστά, είναι καλή επιλογή, μήπως.. και στην ησυχία του σπιτιού του χωρίς την αίσθηση της Ντροπής που μπορεί κάποιος να έχει σε ενα πραγματικό ταμείο καταστήματος, εύκολα και γρήγορα μπορεί να πάει στο επόμενο Eshop. Ο σχεδιασμός Eshop πρέπει να είναι εξειδικευμένος την ώρα του Ταμείου στη σελίδα ταμείου για να ενισχύσει θετικά την επιλογή του επισκέπτη, την αξιοπιστία του καταστήματος, την Αγορά…
  • Εγγραφή Χρήστη: Είναι γεγονός οτι η διαδικασία εγγραφής σε ενα Εshop είναι αποτρεπτικός παράγοντας και πολλοί δεν θέλουν τέτοιες δεσμεύσεις. Πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι αγορών χωρίς τη διαδικασία εγγραφής.
  • Προσωπικές Πληροφορίες: Πολλές φορές πολύπλοκες φόρμες εγγραφής δημιουργούν περισσότερο πρόβλημα παρά διευκολύνουν καμιά φορά και αποφασισμένους να αγοράσουν πελάτες. Βλέπω και πολλές φορές δεν έχω κάνει αγορά επειδή για να αγοράσω ενα t-shirt πχ μου ζητάει  τηλέφωνο, ηλικία, να το κάνω share.. έλεος.. Θέλω απλά να πληρώσω και να φύγω αυτό και τίποτε άλλο, μην με ενοχλείς σε παρακαλώ… Σεβασμός
  • Packaging/ Shipping και ΦΠΑ: Οι χρήστες πιστέψαν οτι η μεταφορά ειχε μη λογικό κόστος. Ενα οικονομικό προϊόν που τη στιγμή της αγοράς γίνεται 2 ΠΛΑΣΙΟ με την προσθήκη της μεταφορικής και του ΦΠΑ που δεν έχουν τονισθεί ή και καμμιά φορά δεν έχουν ειπωθεί καθόλου στη σελίδα προϊόντος. Υπάρχουν πια εξειδικευμένα προγράμματα υπολογισμού εξαρχής αυτών των καταστάσεων και εαν δεν υπάρχουν για τα προϊόντα σας πρέπει να πείτε στη εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων να σας φτιάξει ενα, οι καλύτερες εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων μπορούν…
  • Διαθεσιμότητα: Εαν έχετε πρόγράμματα αποθήκης, καλό θα είναι να τo διασυνδέσετε με την ιστοσελίδα και αυτό δεν είναι κάτι εύκολο για όλες τις εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων για Eshop. Βλέποντας ο επισκέπτης την ποσότητα που απομένει και όταν φτάσουν στο ταμείο (καμμία φορά και τηλεφωνικώς η με email ) διαπιστώσουν οτι τελικά δεν μπορούν να αγοράσουν γιατι έχει τελείωσει. Κάτι τέτοιο δημιουργεί και αρνητικούς (θυμωμένους) πελάτες και οχι μόνο.
  • Τιμή: Οι επισκέπτες έφυγαν γιατί δεν κατάλαβαν, συνειδητοποίησαν, εξέλαβαν σωστά (πέστε το όπως θέλετε) την αξία του προϊόντος για να δικαιολογήσουν την τιμή του, οι τιμές πολλές φορές δεν υπάρχουν η ακόμα χειρότερα ο σχεδιασμός Eshop ήταν πολύ κακός και ερασιτεχνικός και θεωρήθηκε οτι η ιστοσελίδα πήγε να τους κοροιδέψει..
  • Τεχνικά Προβλήματα: Αργή σελίδα, συνήθως χωρίς ειδικές προδιαγραφές και γρήγορο κώδικα. Κακής ποιότητας hosting Server και πολλά αλλα οδηγούν στο αυτονόητο που είναι ενα κλικ μακρυά. Το επόμενο Eshop που έχει σχεδιαστεί καλύτερα..

Η δημιουργία και η κατασκευή eshop αλλά και το σωστό  Digital Marketing είναι κάτι που θέλει χρόνο και σωστή τεχνική καθοδήγηση απο την εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων και μια σωστή συνεργασία σε αυτό αποβλέπει. Να δίνονται οι σωστές επιλογές βάσει τι θέλει ο πελάτης και οχι με βάση τι μπορεί να κάνει τεχνικά μια εταιρεία. Ετσι ώστε να μπορεί ενας επιχειρηματίας να πάρει μια απόφαση με τα σωστά δεδομένα και να δημιουργήσει αυτό που οραματίζεται ο ίδιος και οχι αυτό που μπορεί να κάνει με βάση την εμπειρία της και τις δυνάμεις της..