IAM Digital Agencies

Γιατι είναι σημαντικό το email marketing;

ΧΤΙΖΕΙ ΣΧΕΣΕΙΣ

Το email marketing έχει αποδειχθεί επανειλλημένα οτι δημιουργεί και χτίζει, μακροχρόνιες σχέσεις, πιστούς πελάτες και οι καταναλωτές με τήν αποστολή email στο inbox τους περιμένουν και επιθυμούν ανακοινώσεις που έχουν πωλήσεις και προσφορές.

Επιπροσθετα οι εταιρείες έχουν πολύ μεγάλο έλεγχο του πως παρουσιάζεται το brand τους, πάνω στο μύνημα τους και σε ποιόν πηγαίνει. Αυτή η ευλογημένη προσαρμοστικότητα του email σημαίνει οτι μια καμπάνια email marketing μπορεί να επιτύχει πολυσύνθετους στόχους και να χτίσει σχέσεις και νέους πελάτες σε όλες τις φάσεις του κύκλου πωλήσεων και συνδιάζεται καλύτερα με μια καμπάνια adwords και SEO.

Οι 2 σημαντικές φάσεις του email marketing.

φασεις

Αποστολή email . Συλλογή email.

Μια εταιρεία κατασκευής eshop και γενικά η κατασκευή eshop πρέπει να προβλέπει κατα τη διάρκεια κατασκευής  σημεία στην ιστοσελίδα που να συλλέγονται emails εύκολα και γρήγορα και να έχουν στηθεί απο την αρχή οι προδιαγραφές ενος email server για τη συλλογή και την αποστολη emails.

Συλλογή Emails. Το πιο δύσκολο.

Email marketing 2

Πολλοί δυστυχώς επιχειρηματίες του διαδικτύου, ιδιοκτήτες eshop  δεν έχουν καταλάβει τι σημασία μιας σωστής λίστας και τα πλεονεκτήματα που έχει η δημιουργία λίστας email.
Κάνουν λοιπόν ανόητης φύσεως κινήσεις αγοράζοντας λίστες εμαιλ απο επιτήδειους με κάποια εκατοντάδες ευρώ και αρχίζουν να στέλνουν bulk εμαιλ στα ονόματα της λίστας χωρίς να επιβεβαιώνουν τα email ούτε να νοιάζονται για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας κίνησης νομίζοντας οτι είναι ενα παιχνίδι και ξαφνικά το brand τους θα γίνει γνωστό σε χιλιάδες ή εκατομμύρια ονόματα που είναι στη λίστα.

Πολύ γρήγορα τα όνειρα διαλύονται. Στο 90% των περιπτώσεων τα email δεν θα φτάσουν ποτέ. Σε ενα  καλύτερο σενάριο έχουν κάποιες μικρές πωλήσεις και πιθανούς νέους πελάτες και ο email σερβερ της ιστοσελίδας του γίνεται σε κάποια σημεία σπαμ και μπάινει σε μια μικρή blacklist.Στο χειρότερο σενάριο χαρακτηρίζεται και το domain name, η εταιρεία του δηλαδή, το brand του ως ιστοσελιδα spammers και εκεί αρχίζει η τραγωδία.. Εξαφανίζεται η ιστοσελίδα απο την αναζήτηση στο Google, γίνεται full black listed το domain και μια ενέργεια της στιγμής για λίγο θεωρητικά εύκολο χρήμα καταντάει επίπονος βραχνάς για να συνέλθει μετα απο πολύ καιρό, ίσως και ποτέ ενα Brand.

Θέλετε να σας συμβεί κάτι παρόμοιο;

Η συλλογή emails είναι μια τεχνική διαδικασία που πρέπει να γίνεται απο μια έμπειρη εταιρεία digital marketing. Περιλαμβάνει τρόπους όπως:

Παραγωγή ειδικού περιεχομένου

Πχ Δημιουργία οδηγών και tutorials που για να τα δει κα΄ποις και να τα κατεβάσει πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του

Landing Pages

Ειδικες ιστοσελίδες συνήθως μονοσέλιδες που για να δείς κάτι η να διαβάσεις κάτι πρέπει να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου. Οι σελίδες αυτές είναι SEO OPTIMIZED και έχουν πολλά στοιχεια για υψηλή επισκεψιμότητα ώστε να έρχεται κόσμος για να συλλέγονται emails.

Εγγραφές σε clubs, δωρεάν εγγραφές και συνδρομητές

Εγγραφη στο εταιρικό newsletter

Διαγωνισμοί

Πχ για να κερδίσεις ενα Iphone 10 (προχοράω στο μέλλον) απάντησε στις παρακάτω ερωτήσεις και συμπλήρωσε το email σου. Εγγραφη και με το facebook, twitter προφίλ ακόμα καλύτερα.

Κουπόνια

Εκπτωση 10% σε όποιον κ’ανει εγγραφή στο νέο μας reward club

Αυτές οι τεχνικές που περιλαμβάνουν και πάρα πολλές άλλες είναι σημαντικές για μια καμπάνια email marketing. Ο επισκέπτης κάνει ο ίδιος την κίνηση και συμπληρώνει τα στοιχεία του στη λίστα και ετσι δεν υπάρχει περίπτωση να πάνε στα spam. Επίσης ακόμα και αν κάποιος σε κάνει spam τότε μπορείς πολύ εύκολα να γίνεις white listed φέρνωντας τα στοιχεία του πότε εγγράφηκε στη λίστα σου..Επίσης για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα η συμπλήρωση του email μπορεί να γίνει double opt in ου είναι οτι καλύτερο δηλαδή να εγγραφεί και αμέσως να γίνει επιβεβαίωση εγγραφής απο το δικό του email με ενα ινκ επιβεβαιωσης που θα σταλεί αυτόματα για να μπορέσει να δεί, να κατεβάσει η να συμμετχειθσε μια προσφορά…

Αποστολή email

Απο τη στιγμή που θα μαζέψουμε τα στοχευμένα ονόματα στη λίστα μας αρχίζει και ολη η διαδικασία μετατροπής του επισκέπτη της ιστοσελίδας  σε πελάτη.

Δημιουργούμε όμορφα, καλοστημένα email templates και αρχίζουμε με ενα σταθερό (πχ κάθε εβδομάδα) ρυθμό να στέλνουμε προϊόντα,υπηρεσίες μας και απλό ενημερωτικό η εκπαιδευτικό υλικό. Το σημαντικό είναι να δημιουργήσοουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και οχι μόνο πωλήσεων. Εχει πολύ μεγάλη σημασία να μην έχει κάθε εμαιλ σχέση με αγορά/πωληση προιοντων αλλά να παράγουμε ξεχωριστό περιεχόμενο που να δίνει ανέξοδες λύσεις σε προβλήματα και ανάγκες αλλά και μοναδική πληροφόρηση.

email marketing

Τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς στο email marketing

Εχουμε υψηλή εξειδίκευση στις καμπάνιες email marketing, απο τη συλλογή emails μέχρι την τελική αποστολή και ανάλυση των αποτελεσμάτων. Οι τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε απο πριν τι έψαχνε ο επισκέπτης στην αναζήτηση του στο διαδίκτο, εαν άνοιξε το email που στείλαμε, τι τού άρεσε, αν το πάτησε και που πήγε και απο που έφυγε..

Το email σαν κανάλι marketing έχει το διπλάσιο ποσοστό επιτυχίας απο όλα τα άλλα κανάλια εαν εφαρμοστεί σωστά. Επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 220 2834 και θα χαρούμε να μιλήσουμε για τις δικές σας ανάγκες η προβλήματα στο email marketing.