E learning | E class | Online Education | Εκπαίδευση απο απόσταση
Θέλω να κάνω μαθήματα online; Distance Learning; E learning; Πως θα κάνω φροντιστήρια στο Internet; Πως γίνεται η εκπαίδευση online; Εχω ενα φροντιστήριο και θέλω να φτιάξω μια τάξη και να κάνουμε μαθήματα online , Θέλω να κάνω μια E class; Μπορώ να κάνω σεμινάρια στο διαδίκτυο; Webinars;
Πολλοί καθηγητές, πανεπιστημιακοί αλλά και δάσκαλοι μας έχουν ρωτήσει πώς γίνεται αυτό; Τεχνικά θέματα και τι πρακτικές δυσκολίες υπάρχουν; Και φυσικά το εύλογο ερώτημα
Κοστίζει πολυ η ιστοσελίδα E learning;
Καταρχήν ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά;
Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι να γίνεται διδασκαλία online καθώς και εκατοντάδες πια πλατφόρμες διδασκαλίας και για να προχωρήσει κανείς πρέπει να ξεκινήσει θέτοντας το σωστό ερώτημα, που συνήθως δεν το ακούμε..
Τι μου ταιριάζει σαν πλατφόρμα διδασκαλίας , πως θέλω να κάνω μάθημα; Τι επιλογές εχω σαν καθηγητής; Πως θα διδάξω online και πως θα πληρώνομαι;
E LEARNING ΕΠΙΛΟΓΕΣ
Υπάρχουν 3 βασικές επιλογές για online education αυτή τη στιγμή και πρέπει πρώτα απο όλα να ξεκαθαρίσετε στον ευατό σας εαν θέλετε να γίνονται live τα μαθήματα ή να έχει pre-recorded videos και υποστήριξη Live η οχι με Chat, Email, PDF,DOC, SOCIAL ή ολα μαζί.
Α. Τα Massive Open Online Courses (M.O.O.C)
Είναι το τελευταίο trend αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο και σίγουρα όλοι θα έχετε ακούσει κάποιες απο τις μεγάλες ιστοσελίδες που κάνουν τέτοια μαθήματα.
Μερικές απο αυτές είναι:



Τα μαθήματα δεν γίνονται LIVE αλλά έχουν μια σειρά video για κάθε μάθημα συνήθως 30 λεπτών η και λιγοτερο που ο καθένας μπορεί να τα παρακολουθήσει όποτε και όπου θέλει και στο τέλος αλλά πολλές φορές και κατα τη διάρκεια παρακολούθησης να δώσει μια μορφή εξέτασης.Τα MOOC δέχονται απεριόριστο αριθμό μαθητών , μερικά απο αυτά έχουν χιλιάδες και ισως εκατομμύρια μαθητές . Επίσης ο κάθε μαθητής έχει ενα εκπληκτικό support σε ενα account panel με forum , chat , social media , κείμενα και βιβλιοθήκη που μπορεί να κατεβάσει και να ενημερωθεί ακόμα περισσότερο για τα μάθημα που επέλεξε. Στόχος των MOOC δεν είναι τόσο η καθημερινή επαφή με τον καθηγητή, αλλά η δημιουργία κοινότητας και business networking με άλλους μαθητές online .
Ο ρόλος των καθηγητών εδώ είναι να γυρίσουν μια εκπληκτική ιδέα για ενα μάθημα σε μορφή video, και αυτό είναι όλη η επιτυχία, να σχεδιάσουν ενα μαθημα σε video. Κάποια απο τα παραπάνω Online Πανεπιστήμια είναι Δωρεάν και άλλα έχουν μια συνδρομή συνήθως με το μήνα.
Τα Massive Open Online Courses είναι ιδανικά για πανεπιστήμια, μεγάλες σχολές και κολλέγια γιατί βασίζονται, έχουν μοντέλο χρηματοποίησης τα πολλά και έξυπνα μαθήματα που προτείνουν οι πανεπιστημιακοί καθηγητές και την ελκυστικότητα και την ανταπόκριση του μαθήματος στην προσέλκυση μαθητών, κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο στα πανεπιστήμια εξωτερικού που εκτός απο τoν πυρήνα των μαθημάτων που προσφέρουν και πρέπει κάποιος να κάνει αναγκαστικά για να πάρει πτυχίο υπάρχουν και πολλά άλλα που γίνονται κάθε χρόνο και προωθούνται απο το πανεπιστήμια και μπαίνουν στην ύλη ανάλογα με την ποσότητα στην επιλογή των μαθτών που επέλεξαν να τα παρακολουθήσουν και τη δημοφιλία του μαθήματος. Δηλαδή αυτό σημαίνει οτι μπορεί να γινει κάποιος καθηγητής στο Harvard εαν έχει να προτείνει ενα μάθημα που πιστεύει οτι θα πιάσει στους φοιτητές και το μαθημά του έχει τόση δημοφιλία ώστε να γίνει μόνιμο!
Β. Learning Management Systems ( LMS)
Τα Learning Management Systems ( LMS) πρόκειται ουσιαστικά για πλατφόρμες διδασκαλίας online, εκατοντάδες, άλλες δωρεάν και ανοιχτού λογισμικού και χρεώνονται με το μήνα και ανάλογα με την επισκεψιμότητα. Είναι και κάποιες δωρεάν. Είναι συνήθως LIVE πλατφόρμες δηλάδη το μάθημα γίνεται ζωντανά αλλά βασικό κριτήριο στην επιλογή της κατάλληλης πλατφόρμας είναι τα διάφορα tools που έχουν για το πως να κάνει ενας καθηγητής το μάθημα. Δηλαδή χρήση μαυροπίνακα, μαλυβι, γομα , share screen, σηκωμα χεριού απο τους μαθητές για να μιλήσουν ζωντανά η αν η πλατφόρμα το επιτρέπει ζωντανά με εικόνα video και άλλα πολλά. Εδω η πραγματικότητα μοιάζει με μάθημα φροντιστηρίου , σχολικής τάξης ή σεμιναρίου. Υπάρχει βάση δεδομένων για κάθε μαθητή με τη βαθμολογία του , τα αποτέλεσματα των εξετάσεων και οτι γενικά γίνεται σε ενα φροντιστήριο η σχολική αίθουσα.
Απο τεχνικής πλευράς χρειάζεται ενα πολυ καλος hosted server ,εαν η πλατφόρμα δεν τον διαθετει , με ειδικές προδιαγραφές για live streaming. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ.
ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ LMS



Στα LMS όπως προαναφέραμε υπάρχουν εκατοντάδες πλατφόρμες ειδικές για κάθε περίπτωση άλλες δωρεάν άλλες με χρέωση ,εαν θέλετε να μάθετε περισσότερα επικοινωνήστε μαζί μας για να σας βρούμε την κατάλληλη και πιο οικονομική λύση. Οι περισσότερες έχουν συνήθως ενα διάστημα εντελώς δωρεάν για δοκιμές και test.
Σεμινάρια Online | Webinars
Τα seminars μοιάζουν πολύ με τα LMS αλλά έχουν μια βασική διάφορά. Το χρονικό διάστημα που γίνεται το σεμινάριο στο διαδίκτυο ( Δεν είναι παραπάνω απο 45 λεπτά γιατί έχει αποδειχτεί οτι μετα απο αυτό το διάστημα οι μαθητές απο το διαδίκτυο αρχίζουν να κουράζονται ) αλλά ο τρόπος διδασκαλίας είναι παρόμοιος με των Learning Management Systems (LMS) και υπάρχουν και εκει εκατοντάδες πλατφόρμες. Επίσης πολλά LMS κάνουν και για Webinar.
Μπορεί το σεμινάριο να γίνεται με εκατοντάδες μαθητές που συνηθως μπορούν να ακουστούν και να συμμετέχουν άλλα οχι να τους βλέπει κανείς ζωντανα απο video αν και πια έχει φτιαχτεί και μια ειδική πλατφόρμα μόνο γιαυτό αλλά έχει ενα πολύ μεγάλο κόστος. Ο Server έχει πολύ μεγάλη υπόθεση γιατί είναι καθαρά Live Streaming και συνήθως οι εταιρείες που έχουν κατασκευάσει πλατφόρμα webinar χρεώνουν στην τιμή το server και δεν έχετε την αναγκη να κλείσετε server.
Κατεβάστε και συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο ετοιμότητας για σεμινάρια online.
Στείλτε το μας για να σας προτείνουμε την πλατφόρμα που σας ταιριάζει.