IAM Digital Agencies

Sharing is caring!

Η οnline επιχείρηση σήμερα

οnline επιχείρηση
Online επιχείρηση

Ο κόσμος γύρω μας έχει αλλάξει με ενα απίστευτο τρόπο. Ο οδοντίατρος, ο λογιστής, ο δικηγόρος, ο ιατρός και πολλά άλλα ελεύθερα επαγγέλματα δεν ασκούν το επαγγελμά τους με τον ίδιο τρόπο. Ειδικά στην Αμερική αλλά και σε πολλές ευρωπαικές πόλεις ο τρόπος προβολής της δουλειάς, ο τρόπος άσκησης και οι δυνατότητες που παρέχει η νέα τεχνολογία κάνουν πια τους ελεύθερους επαγγελματίες να ξεχωρίζουν ο ενας απο τον άλλο.

Online επιχείρηση και προβολή υπηρεσιών

(Case study – Ιστοσελίδα οδοντίατρου)

Πρώτα απο όλα μπορεί ο καθένας να φτιάξει μια εκπληκτική επαγγελματική ιστοσελίδα ή ενα E-shop για να προβάλλει το προϊόντα του ή τις υπηρεσίες του σε ενα μεγαλύτερο κοινό με καλύτερους τρόπους, ποιό εξυπνα , πιο παραγωγικά με λιγότερο κόστος και με περισσότερα κέρδη.

Ενα παράδειγμα (case study) μια online επιχείρηση ενος Οδοντιάτρου.

Τι μπορεί να κάνει με την ιστοσελίδα του :

  • Να δείξει το επαγγελματισμό του, το στύλ δουλειάς του και να προβάλλει την φιλοσοφία του σαν ιατρός και άνθρωπος
  • Να δείξει δειγματα δουλειάς του.Ενας οδοντίατρος στη ιστοσελίδα του μπορεί να προβάλλει με έξυπνο τρόπο την δουλειά του με φωτογραφίες πριν και μετά, video και τα πτυχία του, την εκπαίδευση του , σεμινάρια , βραβεία.
  • να δείχνει στους πελάτες του τα αποτελέσματα, οχι με ενα καθρεφτάκι μετά αλλά επιτυχημένα αποτελέσματα πρίν την επέμβαση και με την ηρεμία που προσφέρει το σπίτι του καθενός.
  • Να κλείνει ραντεβού online και να δημιουργεί πελατολόγιο. Ειναι πια γνωστό οτι οι νέοι απο 15-30 διαλέγουν  υπηρεσίες και προϊόντα online απο το διαδίκτυο. Ειδικά σε φοιτητικές πόλεις (Πάτρα, Θεσσαλονικη, Αθήνα, Ηράκλειο, Ιωαννινα) οι φοιτητές χρησιμοποιούν το internet για όλες τις ανάγκες τους.
    Ενα ημερολόγιο που ο καθένας μπορεί να βλέπει τις ώρες επισκεψης  και να κλείνει ραντεβού την ώρα που θέλει είναι καλό!
  • Τηλέφωνο ανάγκης και χάρτης  πως να πάει ο καθένας στο Ιατρείο.
  • Αξιολογήσεις απο πελάτες για τη δουλειά του και τις υπηρεσίες που προσφέρει.Είναι εκπληκτικό όταν συμβαίνει και βρίσκεις στην ιστοσελίδα σου μια καλή αξιολόγηση απο κάποιον πελάτη σου.
  • Τιμές και προσφορές . Πια είναι απαραίτητο για ιατρικές υπηρεσίες και δεν πρέπει να είναι ενα μυστικό .
  • Φόρμα επικοινωνίας για να επικοινωνεί μαζί του κάποιος που θέλει να ρωτήσει απλά κάτι. Πολλές φορές έχε παρατηρηθεί οτι η καλή επικοινωνία και η βοήθεια είναι τελικά και το κριτήριο επιλογής ενος νέου πελάτη οδοντιάτρου.

Online επιχειρηση και έξοδα

Διαφήμιση online

Η κοινη λογική λέει οτι εαν δεν κάνεις διαφήμιση στη επιχειρηση σου είναι σαν να προσπαθείς να σε προσέξει κάποιος στο απόλυτο σκοτάδι. Εσυ ξέρεις τι κάνεις και τι δείχνεις οι άλλοι οχι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φέρεις κόσμο στο Ιατρείο σου και ενας πολύ σημαντικός είναι το Google Adwords.

Είναι αυτα τα μικρά διαφημιστικά που όλοι βλεπουμε όταν πληκτρολογούμε κάτι στο Google.

Π.χ. οδοντίατρος Χαλκίδα

Αναζήτηση στο google οδοντιατρος χαλκιδα
Οδοντίατρος Χαλκιδα

Τι καλό θα ήταν να είμαστε η πρώτη επιλογή για όποιον πληκτρολογεί στη μηχανή αναζήτησης για  τις υπηρεσίες μας.

Η χρησιμοποίηση του Adwords πιστέψτε με φέρνει αποτελέσματα σε ενα ελεύθερο επαγγελματία, ενα οδοντίατρο. Εαν γίνει σωστά τότε μπορεί πραγματικά να αλλάξει την κίνηση ενος Οδοντιατρείου. Να φέρει πραγματική κίνηση απο ενα ψηφιακό μέσο!

Επίσης ενας οδοντίατρος μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορα blog, forum για να βοηθήσει με τις γνώσεις του πολίτες που ρωτάνε για τις υπηρεσίες .

Πχ μια ερώτηση σε ενα forum για το πόσο κοστίζει μια γέφυρα ή ενα σφράγισμα και τι είναι καλό απο υλικά για να χρησιμοποιηθεί.

Η απάντηση μπορεί να φέρει πελάτες και φήμη.

Online επιχείρηση και δημιουργία φήμης και ονόματος

Δεν είναι τυχαίο που αλλάζει ολη η διαφημιστική αγορά και μεταφέρεται απο τα κλασσικα μέσα ( Τηλεόραση, εφημερίδα, ραδιόφωνο,)  στο Διαδίκτυο. Αλλάζει ο τρόπος που δημιουργούνται τα brand και η διαδοση τους δεν ειναι πια στόμα με στόμα και μέσω 15 δευτερολέπτων διαφήμιση.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Stumble Upon και Digg
  • YouTube
  • Δημοσίευση αρθρων με ιατρικό περιεχόμενο στο blog της ιστοσελίδας του

Η προβολή στα παραπάνω μέσα με τον κατάλληλο πάντα τρόπο για το ιατρικό επαγγελμα δημιουργεί, κτίζει online brand και δημιουργεί τοπική φήμη και ονομα σε ενα νεανικό κοινό που ευκολα αναμεταδίδει την ειδηση σε φίλους και γνωστούς.

Οι καιροί έχουν αλλάξει, το παραδοσιακό marketing δεν ισχύει πιά και ο ελεύθερος επαγγελματίας , ο ιατρός, οδοντίατρος, λογιστής, πολιτικός μηχανικός, δικηγόρος και πολλοί άλλοι πρέπει να προσαρμοστούν δυστυχώς ή ευτυχώς με τα νέα δεδομένα του marketing που γίνεται πια online και να εξοικειωθεί , ισως αυτό να είναι το πιο δύσκολο, με νέα εργαλεία και τεχνικές. Το ελευθερο επαγγελμα γίνεται online επιχείρηση με οτι αυτό σημαίνει για όσους καταλαβαίνουν την αλλαγή. Εγω μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει η δυσκολία να προσαρμοστεί κάποιος στη ψηφιακή πραγματικότητα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την έλλειψη κοινής λογικής πχ όταν χρησιμοποιεί τα εσοδά του για διαφήμιση πχ σε ενα τοπικό ραδιόφωνο, ή τοπική εφημερίδα με άγνωστο αριθμό ακροατών ή αναγνωστών και δεν χρησιμοποιεί το ιδιο σχεδόν ποσό για την κατασκευή ιστοσελίδας με τις παραπάνω προδιαγραφές ή την χρησιμοποίηση online διαφημισης που είναι απόλυτα μετρήσιμη και πιο κοντά στην κοινή λογική…

Sharing is caring!